Segons ha informat Europa Press, Junts per Catalunya presentarà una moció durant els  mesos d’abril i maig a nou ajuntaments i a l’entitat municipal descentralitzada de Valldoreix impulsant una “estratègia compartida de protecció i promoció del Parc Natural de la Serra de Collserola”. Entre els municipis n’hi ha cinc de la comarca del Baix Llobregat: El Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat.

La moció es va fer pública aquest passat dilluns en un acte celebrat al mateix Parc amb participació de càrrecs públics dels municipis afectats (a la fotografia).

Segons la portaveu de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, “la Serra de Collserola ha de ser l’element nuclear per fer una Barcelona més verda i saludable i de millora de la qualitat de vida de la ciutat”.

Un dels projectes que Artadi planteja recuperar a través de la moció és el de les Setze Portes de Collserola, que va presentar l’any 2011 el govern de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, presidit per l’alcalde Xavier Trias. La idea, considerada “faraònica” per diversos especialistes, es va abandonar a causa, entre d’altres motius, de l’oposició dels moviments veïnals i ecologistes. Més d’un centenar d’entitats i una vintena d’arquitectes, ambientòlegs, urbanistes i professors universitaris van publicar un manifest, impulsat per la FAVB ( Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona) en el que s’afirmava que l’obertura de nous aparcaments i vials “més que fer baixar Collserola a la ciutat, com s’ha dit, farà pujar la ciutat a Collserola”. Ecologistes en Acció també va criticar el projecte de l’alcalde Trias, que va quedar definitivament enterrat amb l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia, l’any 2015.

El portaveu de Junts a Sant Just Desvern, Ramon Figuerola, va explicar que les mocions “tindran present la idiosincràsia de cada un dels municipis implicats” i apostaran per crear mosaics agroforestals per trencar la continuïtat del bosc i per promoure la  col·laboració público-privada amb els grups d’autoproducció i agrupacions de defensa forestal.

La campanya de Junts per Catalunya es presenta tres mesos desprès que hagi assumit la presidència del Consorci del Parc Natural de Collserola, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, que ha succeït en el càrrec a Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, institució en la que governen conjuntament el PSC i Junts per Catalunya. La socialista Marín ha exercit el càrrec durant dos anys. El Govern de la Generalitat, format per ERC i Junts per Catalunya, també participa en el Consorci a través del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Antoni Ferran, d’ERC.

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here