El proper dia 21 d’abril, a les portes de Sant Jordi, el Parc Torreblanca, ubicat als municipis de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, acollirà a dos quarts de 6 de la tarda, la presentació de l’obra guanyadora de l’11è Premi Delta de literatura realitzada per dones. L’acte comptarà amb la presència de l’escriptora i crítica literària, Anna Caballé.

La guanyadora d’aquesta edició 2022 és Eva Maria Garrigosa, que ha viscut la major part de la seva vida a Viladecans i treballa com a professora en un institut de secundària de Cornellà de Llobregat. L’obra per la que ha estat premiada porta per títol “L’abocador”. Segons explica ella mateixa, en un vídeo publicat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, tracta sobre les històries de tres dones immerses en situacions que les porten a la desesperació però de les que finalment podran alliberar-se.

El Premi Literari Delta de literatura escrita per dones és un guardó convocat per 16 ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal del Baix Llobregat que es celebra de forma bianual. El seu objectiu és fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat, donant-les així un reconeixement públic. Des de la seva creació l’any 2001, hi ha hagut una evolució positiva quant a la qualitat i al nombre d’obres que es presenten en cada edició. En aquest avenç han tingut un paper cabdal els tallers d’escriptura que s’han dut a terme en els diferents municipis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here