Porten trenta anys de retard, des del 1992. I les obres iniciades l’any 2009 estan abandonades des de fa molt temps. Es tracta de la variant de la C-245 a Sant Boi de Llobregat, que ha de servir per a la connexió del cinturó litoral amb l’autopista C-32. Aquestes obres aturades s’han convertit en part degradada del paisatge habitual del Baix Llobregat. La ministra de Transports, Mobilitat I Agenda Urbana va afirmar el setembre de l’any passat que aquell mateix mes es sotmetrien a informació pública les obres de finalització de l’autovia

Aquest dimarts, al Senat, la senadora d’ERC, Mireia Cortès, va preguntar a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, baixllobregatina i exalcaldessa de Gavà, “quan té previst el Govern de l’Estat finalitzar les obres” de la variant. Cortés va demanar a la ministra que escolti “d’una vegada per totes” els veïns i veïnes de Sant Boi.

Cortès va argumentar que la construcció d’aquesta variant “és del tot necessària per a la zona del Baix Llobregat, ja que milloraria els problemes de mobilitat que existeixen a la zona”.

La ministra va presumir de ser de la comarca per respondre que coneix bé la problemàtica, però aquesta proximitat a la qüestió no va servir per a que concretés quan es reprendran les obres: “a la major brevetat possible”, va dir. Una resposta poc engrescadora quan es porten tants anys esperant.

Font: ERC- Baix Llobregat

Fotografia: La Vanguardia

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here