Aquest dissabte, dia 9 d’abril, ha obert les portes, amb l’anunciada presència de l’alcalde de la ciutat, Miquel Comino, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Nuria Marín, el Centre Cívic “La Guàrdia” de Sant Vicenç dels Horts. Es tracta d’un nou equipament que neix amb la voluntat de dinamitzar el barri i les entitats. I un exemple de cooperació entre diverses institucions.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha encarregat de la construcció de l’equipament, finançada per l’Ajuntament i per la Diputació amb un total d’1.377.907’96 euros.

El nou edifici ocupa un espai de 556’65 metres quadrats i està constituït per diferents dependències: el vestíbul, una sala polivalent, tres aules, dos despatxos, un dispensari, un espai de perruqueria, els serveis, un magatzem, una sala d’instal·lacions i espais de comunicació. Està ubicat a la part central de la plaça de la Pau, enfront de la zona d’arbrat existent, que es preserva com un parc amb espais d’esbarjo.

El disseny i la construcció de l’equipament s’ha fet tenint en compte la sostenibilitat i la descarbonització, amb materials que tenen poc impacte ambiental i amb estratègies que permeten l’aprofitament dels recursos naturals, com el vent o el sol.

Aquesta actuació suposa una regeneració urbana del barri de la Guàrdia, que tindrà la funció de centre neuràlgic per a veïns i veïnes i entitats i vol reforçar la cohesió social i la integració urbana de Sant Vicenç.

Font: AMB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here