El passat dia 6 d’abril, tal com ja va informar ElBaix.cat, es va projectar el documental “Pont de Carles III. Molins de Rei”. L’acte formava part de les activitats del Memorial del 50è aniversari de la caiguda del pont de Carles III.

El llistat d’activitats tindrà, però, continuïtat durant tot el que resta d’any 2022. El dimecres, 20 d’abril, s’inaugurarà l’exposició “On és el Pont?”, a les 7 del vespre, a la Sala d’exposicions de Ca n’Atmetller. L’exposició és un recorregut voluntàriament fluid i sinuós d’informació en diferents nivells, que ens convida a endinsar-nos en la història del pont i té per objectiu reivindicar-lo i fer present el que va significar per a la vila i per al territori, i recordar la seva lamentable caiguda el desembre de 1971. Inclou una Cronologia històrica i 10 plafons temàtics. També disposa de vitrines amb diversos objectes i publicacions, i de documentals que es podran veure a la sala d’audiovisuals. L’organització ha estat a càrrec de la Comissió Cívica 50è Aniversari de la Caiguda del Pont, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Molins de Rei.

L’endemà, dijous 21 d’abril, es presentarà el conte “On és el Pont?”, a dos quarts de 6 de la tarda, a la Biblioteca el Molí. Està escrit per Laia Martínez i Montse Pino i il·lustrat per Aida Galceran.

Ja al mes de maig, els dies 5, 12 i 19, un cicle de conferències històriques acollirà les intervencions de Jaume Font, Teresa Navas i Carles Guirado.

El 20 de maig s’interpretarà la Cantata “On és el Pont?”, de Paco Moreno, a càrrec de grups escolars de cicle mitjà.

Més endavant, a l’octubre es podrà veure la segona exposició sobre el Pont i els actes acabaran el desembre amb la presentació del llibre del Pont .

Font: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here