Aquest diumenge va morir Lorenzo Palacín Badorrey. Havia nascut l’any 1935 a Berlanga del Duero ( Soria). Va ser alcalde d’Esplugues de Llobregat, pel PSC, des de 1988 fins el 2006. Havia entrat com a regidor al consistori l’any 1980, l’any següent a les primeres eleccions municipals democràtiques després del franquisme. L’any 1988 va rellevar al front de l’alcaldia al també socialista Antoni Pérez, inhabilitat per una sentència que el va condemnar per prevaricació. Va guanyar amb majoria absoluta les eleccions de 1999 i de 2003. L’any 2006, un any abans de les eleccions municipals, va renunciar al càrrec en favor de l’actual alcaldessa, Pilar Díaz, i ell va continuar a l’Ajuntament com a regidor d’Educació. Després, va ser president de l’empresa municipal Societat Municipal Mixta de Promoció i Gestió de Serveis d’Esplugues, S.A.

L’Ajuntament d’Esplugues ha decretat dos dies de dol, durant els quals les banderes de la Casa Consistorial onegen a mig pal.

El darrer adéu a Palacín  serà aquest dimecres 13 d’abril. Les veïnes i veïns que ho desitgin poden acomiadar-se de Palacín visitant la capella ardent que l’Ajuntament habilitarà des de les 9 del matí a dos quarts d’una del migdia en un espai de l’edifici de la Casa de la Vila.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha expressat a les xarxes el seu “condol i tot l’escalf als seus familiars, amistats, companys i companyes del PSC d’Esplugues. Sempre et recordarem, Lorenzo”. L’actual alcaldessa, Pilar Díaz, ha afirmat que “va ser un home bo. Sempre el recordarem pel seu compromís, proximitat a la ciutadania i dedicació a la nostra ciutat”.

Font i fotografia: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here