Fins aquest dimecres, 13 d’abril, es pot visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra de Torrelles de Llobregat l’exposició fotogràfica “Trencant el silenci”. L’horari és de 4 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre.

Aquesta exposició, que es va inaugurar el passat 25 de març, és la guanyadora del primer premi del prestigiós concurs fotogràfic POY Latam. Ha estat produïda per SUDS (a la fotografia), associació sense ànim de lucre que basa el seu treball en el compromís amb organitzacions i col·lectius que resisteixen enfront de la vulneració dels seus drets.

“Trencant el silenci” tracta sobre com les dones indígenes de Guatemala enfronten les diferents violències patriarcals a través de processos col·lectius de sanació. Amb l’exposició es vol visibilitzar sabers i lluites de dones indígenes, sovint estigmatitzades o menyspreades per la cultura hegemònica. Pretén contribuir a trencar el relat que es fa des de la cultura occidental cap a altres sabers del Sud global.

L’autora de les fotografies és la catalana Ester Pérez Berenguer que compta amb un ampli bagatge de reportatges fotogràfics que tracten la lluita pels drets humans, i en especial pels drets de les dones.

Font: Ajuntament de Torrelles de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here