El proper dimarts dia 19 d’abril, quan la gent es reincorpori a l’activitat habitual després de les festes de Setmana Santa, s’inaugurarà al Museu de Gavà, a les 7 de la tarda, l’exposició “Viure als marges- La perifèria construïda. Gavà anys 60 i 70”.

L’Arxiu i el Museu de Gavà proposen un viatge per creixement urbanístic de la ciutat a través de més d’un centenar de fotografies. L’exposició romandrà oberta fins el mes de gener de 2023.

Les fotografies són d’autors de l’entorn de l’Agrupació Fotogràfica Gavà, com Francesc Català, Joan Mitjans, Pere Marrugat, Secundí Roca, Jordi Vaghi i Jaume Muns, algunes d’elles inèdites. Ofereixen un recorregut visual pel creixement de la perifèria de Gavà amb la mirada posada en la vida als marges.

L’exposició recull el Gavà que entre les dècades dels anys cinquanta i setanta va triplicar la seva població, sense que el poble tingués capacitat per allotjar aquells treballadors i les seves famílies. De l’ocupació de barraques i coves es va passar a les anomenades “casitas baratas” i, finalment, a l’aparició de barris com Can Trias o Les Ferreres, i a les lluites veïnals per aconseguir la dotació de les imprescindibles infraestructures ja a finals del segle XX.

La mostra s’articula en cinc àmbits: Indústria, immigració i transformació. Els afores. Viure als marges. Perifèria construïda. I Mancances i reivindicacions. Una exposició sobre el Gavà dels anys seixanta i setanta que ajuda a entendre el Gavà d’avui.

Font: ElBruguers

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here