La Fundació Francesc Pujols, de Martorell, organitza un nou curs per conèixer una mica més l’obra i el pensament de filòsof de la Torre de les Hores. Es farà de manera presencial i també en línia, en vuit sessions setmanals, entre el 26 d’abril i el 14 de juny.

El curs porta per nom “Francesc Pujols, el poeta filòsof”. L’impartirà el doctor en Filosofia, de Vilafranca del Penedès, Joan Cuscó i Clarasó, partint d’un nivell molt bàsic i amb l’objectiu de fer entendre la seva obra, posar-la en el context de l’època i veure’n la petjada deixada.

Les sessions tindran lloc a la Torre de les Hores de Martorell (a la fotografia), els dies  26 d’abril, 3, 17, 24 i 31 de maig, i 7 i 14 de juny, de les 7 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre. El preu de la inscripció és de 50 euros. Les inscripcions es poden fer a la Fundació Francesc Pujols i a entrades.martorell.cat.

Josep Cuscó explica que el curs es basarà en tres línies bàsiques. La primera servirà per entendre l’obra de Pujols i la seva estructura, des dels primers anys i fins els últims de la seva vida. La segona analitzarà la relació de les seves idees amb les de l’època, tant a Catalunya com a Europa. La tercera, finalment, farà referència a la petja que han deixat les idees pujolsianes en els que les han seguit i llegit des de Catalunya, o que han fet servir la seva obra, explicant què van fer servir d’ell els qui el van acompanyar, com ara Dalí o Racionero.

Cuscó aclareix que el curs parteix d’un nivell molt elemental: “Va dirigit a qualsevol persona amb interès en Francesc Pujols. Començarem des del més bàsic, des de zero. Anirem llegint l’obra, entenent-la i avaluant-la, i valorarem quins aspectes del seu pensament són vigents avui i quins no”. Una bona oportunitat per conèixer millor una de les personalitats més destacades del Baix Llobregat.

Font: Fundació Francesc Pujols

Fotografia: Martorell Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here