Aquest divendres, 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que presideix Teresa Cabré, lliura, a la seva seu de Barcelona, els Premis Sant Jordi.

Enguany, el premi Prat de la Riba de l’IEC ha estat atorgat a Jaume Plensa (a la fotografia) , “per la projecció internacional de la seva obra, a través de la qual fa visibles els valors culturals de les terres de llengua i cultura catalanes”. Plensa és veí de Sant Just Desvern i té el seu taller a Sant Feliu de Llobregat.

D’altres premis han estat atorgats a Cristina Steegmann Pascual (Premi Creu Casas- Dones per canviar el món), i a Guillem Carreras, Júlia Mullerat i Pol Pastor de l’associació la Minerva de Santa Colona de Queralt (Premi Rafel Patxot i Jubert).

L’acte inclou també l’anunci de les borses d’estudi que atorga l’IEC i una lectura dramatitzada de l’obra inèdita de Mercè Rodoreda “El parc de les magnòlies”.

Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana. Aquest any 2022, el Premi Prat de la Riba ha reconegut la tasca de l’escultor vinculat al Baix Llobregat, Jaume Plensa.

Font: IEC

Fotografia: Avui

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here