• Jordi Albert, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya:

Són imprescindibles els mitjans de comunicació que treballen des de la proximitat, fomentant l’esperit crític, resolent interrogants i alhora provocant una reflexió en les seves lectores i els seus lectors. I elBaix.cat sou un referent, des de la mirada de l’esquerra i per a la nostra comarca, combativa i lluitadora en la defensa de la justícia social. Seguiu com sempre heu fet durant aquesta 10 anys! Moltes felicitats!

 

 • Neus Aranda, trompeta de Seikos i de Reggae per Xics:

Per molts anys, pels 10 i per tots els que queden! Felicitats a aquest diari portat per dones que acull tot el que passa al nostre voltant, parant atenció al que es veu i el que no i sempre trobant un lloc per la cultura!

 

 • Francesc Baltasar, exconseller de la Generalitat i exalcalde de Sant Feliu de Llobregat:

10 anys! Felicitats a elBaix.cat, un referent important per estar al dia del que passa a la nostra estimada comarca. Molts ànims per seguir en la vostra intensa dedicació.

 

 • Joan Borràs, alcalde del Papiol i president comarcal d’ERC:

Moltes felicitats pels deu anys de de feina del digital elBaix.cat. Gràcies per apropar cada dia l’actualitat de la comarca del Baix Llobregat i donar-hi a conèixer les principals notícies i esdeveniments que hi tenen lloc. Per molts més anys de bona feina!

 

 • Lluís Carrasco, Delegat del Baix Llobregat de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic:

Des de la PTP del Baix Llobregat volem enviar-vos la nostra salutació i les nostres cordials felicitacions pel vostre 10è aniversari i, en especial, per fer un periodisme valent, rigorós i compromès amb la defensa del medi ambient i per una mobilitat realment sostenible a la nostra comarca.

 

 • Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat:

L’any 2012 fou un any de traspàs i per Sant Jordi naixia una nova publicació a la comarca “elBaix.cat”. Desconec perquè l’equip humà d’aquest digital es va sentir estimulat per promoure’n l’edició i ser una novetat entre les publicacions que cobreixen aquest territori; passats 10 anys els he de dir que fou un encert i que segueixo la seva publicació. La comarca del Baix Llobregat és una part de Catalunya que reforça la capitalitat de Barcelona i alhora li dona suport i l’alimenta. El port, l’aeroport, el cicle de l’aigua ( subministrament, tractament, depuració, dessalinització), les xarxes de comunicació, la producció agrícola i una industrialització potent, fan que les més de vuit-centes mil persones que vivim al Baix Llobregat siguem més del 10 % de la població de Catalunya. El creixement de la comarca, des dels anys seixanta ençà, mostra 30 municipis amb un teixit divers i plural delerós per viure i conviure assumint els canvis culturals, socials, ecològics, econòmics i polítics. Disposar de mitjans de comunicació social oberts, plurals i de solvència és un motiu d’”Orgull de Baix”. Felicitats equip d’elBaix.cat per molts anys, podeu comptar amb nosaltres.

 

 • Josep Cleries, exconseller de la Generalitat i portaveu de Junts per Catalunya al Senat:

Tal dia com avui de fa 10 anys naixia el diari informatiu digital elBaix.cat! Informació de proximitat, veraç i plural al servei dels ciutadans i ciutadanes que vivim al Baix Llobregat, amb un equip de professionals compromesos que el fa gran! ElBaix.cat sempre hi és per a explicar-nos què passa al nostre voltant. Per molts anys i molts més èxits!

 

 • Xavier Campreciós, periodista, exredactor cap de El Periódico: :

Fas deu anys i com tot diari, vegetal o digital, tens trets quantificables i immaterials. Entre aquests, el de fer-te indispensable company de viatge per a qui, com jo, et cerca cada dia per a saber allò que no troba enlloc més sobre el poble i la comarca, senyalada per la seva incomunicació. Ets modest, sobri i rigorós; i des de Sant Feliu arreles al baix Llobregat perquè l’estimes i hi creus. Fes-ne molts més!

 

 • Mireia de Rosselló, advocada:

Per estar informada de la comarca, res com elBaix.cat. Per molts anys!

 

 • Joaquín Eandi Cuttica, Marea Blanca d’Abrera:

ElBaix.cat compleix 10 anys. Les nostres més sinceres felicitacions i el desig de molts anys més fent comunicació de proximitat. Necessitem mitjans lliures i independents que expliquin la realitat dels nostres pobles i la nostra comarca més enllà de discursos institucionals. Perquè sense pluralitat informativa no podem parlar de democràcia. Endavant elBaix.cat!

 

 • Carme Figueras, exconsellera de la Generalitat i membre del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals:

Moltes felicitats al digital elBaix.cat pel seu desè aniversari! Deu anys de bona feina periodística , rigorosa i precisa, sobre el Baix Llobregat, la seva gent, les entitats, les institucions, els esdeveniments socials, culturals i polítics. Per molts més anys!

 

 • Elicinia Fierro Milà, presidenta del Centre d’Estudis Beguetans:

Per molts anys elBaix.cat!! Felicitats per 10 anys d’informació i rigor que ens mantenen al dia d’allò que passa a la comarca. Continueu així i que en siguin molts més.

 

 • Esther Hachuel, directora del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat:

Em dedico a la gestió i la promoció cultural i sé com és de difícil que els mitjans es facin ressò de la nostra activitat. ElBaix.cat sempre està obert a la cultura. Per molts anys així elBaix.cat!

 

 • Jordi Juan, periodista, director de La Vanguardia:

Felicitats als amics d’elBaix.cat per arribar als 10 anys. La premsa de proximitat ha estat sempre molt útil i necessària. La digitalització facilita fer un producte amb menys costos i, per tant, amb menys dependències econòmiques. Això elBaix.cat ho ha d’aprofitar per seguir fent un periodisme lliure i honest, en una comarca tan trinxada com la nostra. Us animo a que no defalliu. Per molta anys!

 

 • Oriol Junqueras, exalcalde de Sant Vicenç dels Horts i president d’ERC:

L’enhorabona, elBaix.cat, per aquesta dècada de bon periodisme, de proximitat, de rigor, de constància i, en definitiva, d’acostar la comarca a tots els conciutadans. Per moltes dècades més de professionalitat i de posar en valor el Baix Llobregat que tant estimem!

 

 • Candela López, exalcaldessa de Castelldefels i coordinadora nacional de Catalunya en Comú:

Feliços 10 i llarga vida a elBaix.cat! És una molt bona noticia que el mitjà digital elBaix.cat faci 10 anys i que gaudeixi de bona salut. És imprescindible que mitjans com elBaix.cat, amb arrelament territorial i amb vocació de servei a la ciutadania, tinguin el seu espai, sobretot perquè el seu tractament de l’actualitat i del territori, indubtablement, contribueix a la cohesió social i al sentiment d’identitat comarcal. Parlar de elBaix.cat és parlar de cultura, actualitat, de què fer al territori i d’estar informat del que passa a cada municipi. Com a veïna i regidora del Baix Llobregat, per a mi és un orgull que a casa meva hi hagi un mitjà digital així, que conserva l’esperit més sa del periodisme i la informació en un moment en què les fake news i els “bulos” penetren amb tanta facilitat. Us desitjo sort, molts encerts i, sobre tot, molt futur. Moltes felicitats!

 

 

-Rosa Maria Maristany, presidenta de Trans*Baix:

10 anys d’informació fidedigna i des d’una perspectiva de l’esquerra, sensibilitat, diria, més comuna de la nostra terra amb el seus orígens migrants i humils, de classe obrera en la seva majoria que, en conjunt, han ajudat a formar aquesta comarca que tant ens estimem. Enhorabona ElBaix.cat, per la vostra llavor que va sorgir d’aquesta iniciativa privada, no exempta de nits i nits de feina, per tal d’assolir el vostre lloc a la informació digital del Baix Llobregat amb un diari tant diàfan i potent, defensor de la llengua catalana: el vostre que, també és nostre, i que per molts anys més!

Vull afegir un pensament d’en Quintilià, hispanoromà del segle I de la nostra era: “És més fàcil fer moltes coses que una de sola durant molt de temps”: 10 anys ja consoliden ElBaix.cat.

 

 • Eva Martínez Morales, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcaldessa de Vallirana (PSC):

És per a mi un plaer saludar i expressar les meves felicitacions a elBaix.cat per aquest desè aniversari. Un mitjà de comunicació plural i dinàmic al servei d’una comarca amb identitat pròpia com és el Baix Llobregat. Us desitjo molts èxits de futur i una bona diada de Sant Jordi”

 

 • Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat (En Comú Podem):

La nostra comarca està d’enhorabona: elBaix.cat arriba als 10 anys d’història. Està d’enhorabona, en primer lloc, perquè que un mitjà compromès amb el periodisme rigorós i amb vocació de proximitat arribi a la dècada de vida en l’actual context de transformació del sector és una bona notícia per a la premsa comarcal i per a una societat que volem oberta, democràtica i transparent, i per tant amb non periodisme. I en segon lloc perquè el Baix Llobregat ha patit tradicionalment una manca de mitjans de proximitat que reflecteixin la riquesa de la vida política, econòmica, ciutadana i cultural d’una comarca que, malgrat això, té molt a reivindicar, molt a dir i molt a explicar.

Per molts anys més!

 

 • Nil Moliner, cantant:

Per molts anys ElBaix.cat, necessari un diari com aquest a la nostra comarca! No pareu mai! Del baixllo al món sempre!!!

 

 • Pere Montserrat, metge, exregidor de Sant Joan Despí i membre de la Junta del CECBLL:

Moltes felicitats!!! Ja en són 10 els anys de l’inici d’elBaix.cat, un mitjà d’informació digital cabdal a la nostra comarca. Ànims i endavant en la vostra vocació d’informar.

 

 • Toni Mora, president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya:

Felicitats a un mitjà de comunicació important per la comarca. Visió ampla i enganxada al terreny, amb anàlisi acurat de l’actualitat socioeconòmica i de les noticies que afecten realment a les persones. Felicitats elBaix.cat per la bona feina i per explicar les coses tal com són en aquest món massa trufat de mitges veritats i d’aparences. Endavant i força, per molts anys més!

 

 • Toni Morral, delegat territorial del Govern de la Generalitat a la regió de Barcelona

Felicitats a elBaix.cat per aquests 10 any ininterromputs de compromís amb el català com a llengua del país i pel foment de la identitat del Baix Llobregat com a comarca socialment inclusiva i econòmicament dinàmica del país. La perseverança us ha consolidat com espai de comunicació de referència al territori. Endavant i pers molts anys!

 

 • Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat (En Comú Podem):

Felicitats a elBaix.cat per regalar-nos 10 anys d’actualitat, d’informació, de periodisme veraç i contrastat, i de coneixement de la realitat de la comarca que tant estimem. La nostra identitat com a Baix Llobregat s’ha construït i es construeix gràcies a les aportacions de moltes persones que, com les que conformeu el vostre/ nostre diari, contribueixen al relat col·lectiu dels elements d’unió comarcals. Que les carxofes, els espàrrecs, les cireres…. i, sobre tot, les roses i les nostres arrels, la nostra memòria, la defensa dels nostres espais naturals i la lluita comuna ens continuïn unint.

 

 • Sergi Picazo, periodista del digital Elcritic.cat:

Sempre he defensat que fer periodisme local és un dels oficis més difícils del món. El polític que rebrà una crítica , te l’acabaràs trobant a la cua del forn o qualsevol bar del poble. Al president dels Estats Units o de Rússia, no te´ls trobaràs pas. La pressió per silenciar-te, per no ser crític, per callar pot arribar a ser forta quan tot és tan proper. Per això cal més i més periodisme local. ElBaix.cat n’és un bon exemple. Per això us desitjo que pugueu seguir fent periodisme crític, informant amb rigor i mostrant, com feu ja, una imatge sense tòpics sobre una comarca, el Baix Llobregat, que segueix patint els prejudicis de la gent que no la coneix.

 

 • Núria Pradas, escriptora:

Per molts anys més, ElBaix.cat. Deu anys d’informació sobre el Baix Llobregat ens han obert portes i ens han arrelat a tot allò que envolta la comarca. Els deu anys vinents volem seguir creixent amb vosaltres!

 

 

 • Àlex Pujol, director general de la Fundació Cassià Just-Cuina Justa:

Ens afegim a la celebració del 10è aniversari de ElBaix.cat, sempre fidel a la informació pròxima dels esdeveniments i vivències de la nostra comarca, igualment sensible a les inquietuds socials i solidàries de les entitats ii necessitats de la gent del Baix. Enhorabona per aquesta tan necessària feina de comunicació i sensibilitat.

 

 • Mari Luz Retuerta, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat:

Aquest Sant Jordi serà com sempre: amb llibres i roses a peu de carrer. Tornarà l’esperança de trobar i regalar la rosa de l’amor i el llibre del coneixement. I és que tots fos ens ajuden en aquest món caòtic, injust i en patiment. Felicitats i gràcies elBaix.cat!

 

 • Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera (PSC):

En un món globalitzat i connectat com l’actual no podem oblidar la importància del periodisme local i de proximitat. Avui més que mai ens calen publicacions referents que apostin pel contingut basat en allò que ens és més proper, els nostres pobles i les nostres ciutats. Felicitats elBaix.cat per aquesta primera dècada de vida i per moltes més!!

 

 • Carmen Romero, expresidenta de l’Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat:

Calia, fa deu anys, una publicació al Baix Llobregat nova, que fos veraç, incisiva, i de vocació comarcal? Calia. Calia que tingués professionals curosos i arriscats amb el periodisme apartidista i d’investigació profund? Calia. I calia que, a més, estigués oberta a les col·laboracions de persones de la comarca per donar veu a l’oci, la cultura, l’opinió lliure sobre temes d’actualitat i compromesos amb el medi ambient, l’economia… Calia. I els baixllobregatins ho hem tingut durant aquests deu últims anys. Felicitats i per molts, molts anys més.

 

 • Josep Maria Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat:

10 anys de ELBAIX.CAT . Una felicitació sincera en nom de les CCOO Baix Llobregat en el desè aniversari d’elBaix.cat. La comarca necessita mitjans de comunicació que apostin pel rigor informatiu, la proximitat i la voluntat de crear un projecte comunitari en xarxa. Endavant! Molta sort i a seguir complint anys i objectius.

 

 • Joan Salvat, periodista, ex director del “30 minuts” de TV3:

A vegades parlar de fets pròxims és molt més difícil que fer-ho de realitats llunyanes. O almenys això m’ha semblat al llarg de la meva carrera professional, on els temes locals són els que ens han donat més maldecaps. Tothom es coneix i tothom pot opinar d’allò que s’ha vist, dit i escrit. Però per fer comunitat eines com elBaix.cat són indispensables. Per això i perquè continueu aquesta tasca social vull afegir-me a una felicitació ben merescuda, Per molts anys i endavant!

 

 • Conxita Sánchez, exregidora de Sant Joan Despí i expresidenta i membre de la Junta del CECBLL:

Felicitats elBaix.cat pel vostre desè aniversari. Deu anys d’informació propera i de qualitat. Sou un referent comunicatiu de l’actualitat des d’una mirada baixllobregatina. A través de la vostra publicació podem conèixer la realitat metropolitana i posar en valor un territori complex i apassionant com el del Baix Llobregat. Per molts anys! Sort i Seguim!

 

 

 • Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat:

Felicitacions pels 10 anys d’elBaix.cat, una publicació del Baix Llobregat que ens ha mantingut informats, sota els seus valors fundacionals de proximitat, pluralitat i espai obert a totes les opinions, entre elles la de la nostra patronal PIMEC. Gràcies per la confiança i ànims per continuar amb aquesta gran tasca!

 

 • Gemma Tribó, historiadora, membre de la Junta del CECBLL

FELICITATS pels 10 anys facilitant el diàleg i la comunicació, compliu-ne molts més. Una abraçada.

 

 • Mònica Ximeno, presidenta de SUDS:

Des del món de la cooperació internacional, treballant en xarxa per avançar cap a la Justícia Global, en uns moments difícils per a totes, felicitem elBaix.cat per 10 anys d’informació de proximitat i per donar veu a qui no té massa presència en espais informatius.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here