Si fa pocs dies ElBaix.cat informava de la concessió del Premi Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans a l’escultor Jaume Plensa, ara cal fer referència a un altre dels premis concedits per la prestigiosa institució, que també afecta al Baix Llobregat.

L’IEC, a través de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, ha atorgat el Premi Catalunya d’Urbanisme Manuel de Solà Morales, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona pel Pla Especial de Protecció del Medi Natural  i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat).

El premi, nascut l’any 1992, ha arribat a la seva 13a convocatòria. Té com objectiu posar en valor un pla urbanístic o un projecte urbà realitzat als territoris de parla catalana.

El jurat del Premi ha decidit atorgar-lo al Pla de Collserola “pel seu gran esforç de simplificació en l’elaboració d’una eina en un entorn tan complex, i la seva tasca divulgativa i representativa. El Pla demostra una gran comprensió del parc i la seva àrea funcional, incorporant al seu àmbit les vores i les seves infraestructures”.

El Pla va ser redactat i tramitat per l’AMB en un marc de governança i de consens molt ampli entre les diferents administracions: Consorci de Collserola, Generalitat, AMB, Diputació de Barcelona i els 9 ajuntaments del Parc, dels que cinc són del Baix Llobregat (Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i el Papiol). Es va dur a terme un procés participatiu amb més de 2.000 aportacions. Finalment, la Generalitat el va ratificar el mes d’abril de 2021. Un any després, ha rebut el Premi que porta el nom del prestigiós arquitecte i urbanista Manuel de Solà Morales.

Font: AMB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here