Segons han informat l’ABC i el Diario.es, el periodista de Sant Feliu de Llobregat, Esteve Crespo, ha presentat la seva dimissió com a responsable de la informació de RTVE; la renúncia serà acceptada aquest proper divendres, 29 d’abril, pel Consell de la Corporació, que, en principi, ha de designar la persona que l’haurà de substituir.

Crespo va ser nomenat el juny de 2021 Director de Continguts Informatius: la decisió s’ha produït després de tan sols 10 mesos en el càrrec.

El nomenament d’Esteve Crespo havia provocat un gran consens, cosa insòlita en el turbulent món de RTVE. Va tenir el suport dels periodistes de la casa i va ser aprovat pel controvertit Consell de la Corporació. Durant el seu mandat, TVE ha rebut aplaudiments per les seves cobertures especials d’esdeveniments com l’erupció del volcà de l’illa de La Palma o la guerra d’Ucraïna. També va viure la polèmica per la dimissió  dels responsables d’Internacional, pel veto de la direcció de RTVE a un viatge al Sàhara Occidental, que va ser considerat una “interferència política” del PSOE.

Crespo, immers en un lloc on les pressions polítiques arriben de totes bandes, ha defensat sempre la tasca dels professionals i la necessària independència  per poder portar a terme la seva feina.

El diari ABC explica que la dimissió es produeix per “motius estrictament personals “i fonts internes de TVE afirmen que Crespo ja havia comunicat la seva intenció de deixar el càrrec fa algun temps, però que la guerra d’Ucraïna va obligar a retardar la decisió. També hi ha qui diu que als motius personals s’hi han afegit les dificultats amb les que ha topat per posar en marxa el seu projecte.

Esteve Crespo porta més de trenta anys vinculat a  RTVE. Va començar la seva carrera professional l’any 1981 com a redactor de Ràdio Sant Feliu, emissora que va acabar dirigint entre 1988 i 1990.  Incorporat a RNE Catalunya va coordinar la informació per a Ràdio1, Ràdio 5 i Ràdio Exterior d’Espanya i la redacció dels informatius de RNE Catalunya. Va dirigir el magazín matinal “A prop teu” a Ràdio 4 i l’informatiu “A mitja nit”. Posteriorment va dirigir la tertúlia d’anàlisi política “ Debat a la 1” i va ser responsable de xarxes socials dels informatius de TVE Catalunya. El 2018 va assumir la subdirecció dels serveis informatius de TVE Catalunya i el 2020 va passar a dirigir els centres territorials de RTVE. Des del juny de 2021 era Director de Continguts Informatius de RTVE, càrrec del que ara ha dimitit.

Crespo, professor de la Facultat de Ciències de la  Comunicació  de la UAB, va presentar la seva tesi doctoral l’any 2016 titulada “La radiodifusió a Sant Feliu de Llobregat: adaptació de la comunicació de proximitat al context legal, econòmic, social i tecnològic (1948-2014)”. Aquell mateix any va protagonitzar un acte explicatiu de la seva tesi a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, del que elBaix.cat va informar.

Siguin quins siguin els motius que l’han portat a dimitir, la Direcció de Continguts Informatius perd un periodista professional, independent i valent. Mala jugada del PSOE.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here