Durant la matinada del passat diumenge va morir el pare Josep Massot i Muntaner, segons va anunciar l’Abadia de Montserrat. El pare abat Manel Gasch va presidir ahir, dimarts, el funeral.

Josep Massot va néixer a Palma ( Mallorca) l’any 1941 i fou filòleg, historiador i assagista. Com a director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat va editar diverses obres amb temàtica relacionada amb el Baix Llobregat, algunes en col·laboració amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Massot es va interessar de jove per estudis històrics i lingüístics i es va especialitzar en l’edat mitjana i en temes com la postguerra i la història de l’església. Va escriure a la prestigiosa revista Serra d’Or, que va dirigir.

Era membre de la Secció Històrico -Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Va ser també conservador de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya i fundador de la Societat Catalana de Llengua i Literatura i de la revista Randa. Va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi l’any 1996 i amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes  l’any 2012, a més de rebre diverses distincions a les Illes i al País Valencià. L’any passat, en motiu del seu vuitantè aniversari, es va publicar una miscel·lània en honor seu: “El monjo, l’historiador i l’editor. Homenatge a Josep Massot i Muntaner” (Publicacions de l’Abadia de Montserrat).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here