Divendres, 6 de maig, Sant Feliu de Llobregat enceta les seves primeres festes sense restriccions després de la pandèmia, estrenant un nou model de festa amb un programa d’activitats en què comerç, cultura i gastronomia s’aglutinen al voltant de la rosa com a símbol de la ciutat.

La nova configuració contempla la creació de cinc punts d’interès que configuren un nou recinte firal. Aquest combina espais ja coneguts per la ciutadania com l’Exposició Nacional de Roses al Palau Falguera, amb d’altres de nova creació entre els quals l’espai Gastronomia a la plaça del Vuit de Març.

El tradicional Pregó de les Roses se celebrarà el dia 6 a les 6 de la tarda a la Sala Ibèria: serà l’avantsala de la inauguració mitja hora més tard de la 64a  Exposició Nacional de Roses al Palau Falguera. Aquest acte també marcarà l’inici de l’exposició de façanes amb roses i de la XXIV Trobada de la Coordinadora d’entitats de bonsai de Catalunya.

A dos quarts de 9 del vespre, el comerç prendrà el relleu i arribarà el torn de desvetllar un dels nous punts de la Fira 2022 amb la inauguració de l’espai Gastronomia a la plaça Vuit de Març. Allà també es presentarà i degustarà el nou regal institucional de l’Ajuntament.

Cinc espais, cinc propostes

El nou recinte firal, integrat per cinc espais temàtics, dona resposta a les necessitats de Sant Feliu i permet alhora adaptar-se a les afectacions previstes per l’obra del soterrament de les vies del tren.

Una de les activitats que conserva la ja tradicional ubicació al Palau Falguera és l’Exposició Nacional de Roses, dissenyada per l’associació Amics de les Roses.

L’espai institucional de la Plaça de la Vila estarà dedicat al soterrament i a l’horitzó Sant Feliu 2030. Al carrer adjacent de Pi i Margall, la ciutadania també trobarà la zona dedicada al comerç local.

La Plaça Lluis Companys es convertirà durant els tres dies en l’espai Cultura i punt de trobada d’entitats: s’hi desenvoluparan diverses activitats culturals.

El carrer Laureà Miró, l’antiga carretera, actuarà com a eix vertebrador del nou recinte firal donant cabuda, entre el carrer Joan Batllori i el Casal de Joves, a tot tipus d’activitats musicals, infantils, esportives i mediambientals, centrant part de la seva proposta a l’escenari Viu Sant Feliu.

Per últim, a l’altra banda d’aquest carrer s’instal·larà una de les novetats d’enguany , l’espai Gastronomia a la plaça del Vuit de març, que neix amb l’objectiu de convertir-se en el referent de les festes per comprar bons productes, menjar i posar en valor la gastronomia local.

Durant aquesta setmana elBaix.cat informarà també sobre el contingut de l’Exposició Nacional de Roses i sobre els actes que tindran lloc a la capital del Baix Llobregat.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here