La Plataforma No Més Morts a la C-55 va tallar dissabte passat, 30 d’abril, aquesta carretera al seu pas per Olesa de Montserrat (a la fotografia). En reclama el seu desdoblament per reduir el nombre d’accidents i garantir la seguretat dels usuaris.

L’acció ha servit per retre homenatge a la darrera víctima mortal, que va perdre la vida el passat 18 d’abril en un accident de trànsit. Durant el tall, que ha durat mitja hora, s’ha llegit un manifest, s’han dedicat uns minuts musicals a les víctimes i s’ha fet un minut de silenci. Els Mossos d’Esquadra han protegit el tall a un cantó i l’altre.

El col·lectiu lamenta que tot i que l’administració té tres projectes per desdoblar la via, els argumenten que no hi ha diners per assumir l’obra. La mobilització s’ha produït de la mà de la Federació de Veïns de Manresa (FAVM) molt  a prop del lloc el 18 d’abril va morir un home de 51 anys, just al quilòmetre 7’7, quan el turisme que conduïa va topar frontalment amb un camió. Segons recorda la FAVM, en els darrers deu anys, 33 persones han perdut la vida en aquesta carretera i més de 1.000 han quedat ferides.

Segons Fina Casals, presidenta de la plataforma, “En el tram de Manresa  a Castellgalí hi passen més de 40.000 vehicles, mentre que per l’autopista hi passen entre 19.500 i 20.000”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here