L’Audiència de Barcelona ha decidit mantenir la presó provisional sense fiança pel conductor que va provocar un accident el juny de l’any passat en el qual va morir una mossa d’esquadra, a Abrera. L’home, begut i amb el carnet de conduir retirat, va fugir del lloc i no va ser localitzat fins quatre hores després. També va deixar el seu copilot ferit greu al cotxe que conduïa.

La defensa de l’acusat va demanar el passat mes de febrer la seva llibertat, però la Fiscalia i les acusacions particulars s’hi van oposar apel·lant al risc de reiteració delictiva, perquè l’individu té nombrosos antecedents per conduir begut i sense carnet. L’Audiència ha donat ara la raó a les acusacions.

L’accident es va produir cap a les 11 de la nit del 3 de juny de 2021, quan l’agent, de 43 anys i que treballava a l’Arro de la Regió policial Metropolitana Sud, amb seu a Sant Feliu de Llobregat, va xocar amb el seu vehicle amb el de l’investigat, a la carretera local BV-1201 a Abrera. La mossa tornava a casa després de treballar. L’home va fugir a peu i va deixar el seu acompanyant també ferit greu i que va ingressar a l’Hospital de Bellvitge.

Els Mossos van desplegar un ampli dispositiu per localitzar el conductor fugat, primer buscant-lo prop del riu Llobregat i després en urbanitzacions properes. Finalment, cap a les quatre de la matinada, va ser trobat, detingut i traslladat a l’Hospital de Martorell. L’endemà, el jutge de Martorell va decretar el seu ingrés a presó provisional.

En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l’ACN, el tribunal recorda que l’ordre de presó del juny passat al jutjat de Martorell no va ser recorreguda per la defensa i estava fonamentada en els indicis que apunten que l’investigat és autor d’un homicidi per imprudència greu, castigat amb fins a sis anys de presó, un delicte d’omissió del deure de socors, castigat amb fins a quatre anys més, un delicte d’abandonament del lloc de l’accident, un delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol o drogues, i un delicte per conduir amb el carnet retirat. A més, recorda que l’home ja té antecedents penals i per això es vol evitar el risc de fuga i de reiteració delictiva. La interlocutòria  té un vot particular que considera que se l’hauria de deixar en llibertat ja que  té un fort arrelament social  perquè viu a Abrera; suggereix adoptar altres mesures cautelars com el decomís del cotxe particular.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here