Manifestació a Barcelona

Uns 500  treballadors i treballadores de Nissan, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar aquest dimecres a Barcelona. El motiu de la mobilització era la preocupació en relació a la lentitud del procés de reindustrialització de les plantes de l’empresa.

La manifestació va començar cap a les 11 del matí davant la seu de la Conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat i, a través del Passeig de Gràcia i el carrer Mallorca, va arribar fins la Delegació del Govern central a Catalunya. Allà es va realitzar una assemblea informativa, en la que els representants sindicals van explicar l’estat en que es troba la qüestió en aquests moments.

Miguel Angel Boiza, secretari general de CCOO a Nissan, va declarar als mitjans de comunicació que els treballadors es mobilitzaven pel retard en el terminis que es van produint “una vegada i una altra” per manca de ganes de les administracions.

Acord per desencallar l’arribada de Silence

El Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va anunciar, gairebé de forma simultània al Parlament de Catalunya, que la nit del dimarts la direcció de l’empresa Silence i els comitès d’empresa de Nissan van arribar  a un acord per “desencallar” l’aterratge de l’empresa catalana a les plantes que ocupava l’automobilística. Silence s’ubicarà als terrenys de Nissan de Zona Franca.

Segons Torrent, l’acord permet “la contractació de bona part dels treballadors” que es van quedar sense feina amb el tancament de Nissan. El conseller va apostar per a que el procés de reindustrialització de Nissan acabi amb èxit i es mantinguin la continuïtat industrial i els llocs de treball. Però CCOO ha advertit al conseller que el projecte de Silence no deixa de ser “un complement” i ha recordat que “Nissan està en lluita”.

El tancament de Nissan, tal com ha anat informant elBaix.cat, va afectar les plantes de la Zona Franca, de Sant Andreu de la Barca i de Montcada i Reixac.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here