Avui, divendres dia 13 de maig, entre les 9 del matí i dos quarts de 3 de la tarda, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat, celebra el simpòsium “Nous reptes en discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental: abordatges psicoterapèutics i farmacològics”.  A més del Parc participa en l’organització de l’acte la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.

L’objectiu del simpòsium és debatre com l’atenció biopsicosocial a les persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental és clau per millorar la seva qualitat de vida.

El programa compta amb la participació de professionals de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, el Parc Taulí Hospital Universitari i l’Institut Assistència Sanitària de Girona, entre d’altres.

Algunes dades sobre salut mental

La celebració de la jornada és un bon moment per compartir algunes dades que haurien de moure a la reflexió:

Al voltant de l’1% de la població general presenta discapacitat intel·lectual, i aproximadament un 34% d’ells presenta, a més, un trastorn mental associat, el que es tradueix en un freqüent infradiagnòstic dels problemes de salut mental en aquest col·lectiu de persones.

A Catalunya, unes 76.000 persones presenten discapacitat intel·lectual, de les quals 57.647 disposen d’un reconeixement legal de discapacitat intel·lectual , segons dades de l’Idescat de l’any 2017. D’aquestes, 22.800, com a dada mitjana, serien tributàries d’atenció en salut mental.

La Xarxa de Salut Mental de Sant Joan de Déu recorda que un diagnòstic precís i ampli és determinant per millorar la qualitat de vida.

Font: Parc Sanitari Sant Joan de Déu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here