Després de tres mesos de la implantació del sistema Porta a Porta a Corbera de Llobregat, els percentatges de recollida selectiva han passat del 44% al 75%. Aquest resultats superen amb escreix els objectius marcats per la Unió Europea (arribar al 65% l’any 2035) i els fixats inicialment per l’Ajuntament d’arribar a un 69%.

Amb la implantació del nou sistema de recollida PaP, Corbera se situa a la part més alta de municipis del Baix Llobregat en la recollida selectiva, juntament amb Torrelles de Llobregat, i també respecte a la resta de municipis metropolitans i de Catalunya.

Una dada a destacar és l’increment del pes de la fracció orgànica, la qual s’ha triplicat amb el canvi de sistema. També cal remarcar la millora de la qualitat d’aquesta fracció; també ha millorat la fracció inorgànica.

S’han reduït gairebé a la totalitat els impropis dels antics contenidors oberts: bona part d’aquests materials ara es gestionen a través de la deixalleria municipal, la qual ha augmentat en un 14’7% el pes de residus gestionats.

L’Ajuntament de Corbera ha fet arribar el seu agraïment als veïns i veïnes del municipi per la bona acollida del nou sistema.

Font: Ajuntament de Corbera de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here