Les platges del Baixador i de Lluminetes a Castelldefels, i la de Gavà Mar a Gavà, són les tres platges del Baix Llobregat que han estat distingides amb la bandera blava aquest estiu de 2022. En total, a Catalunya han estat reconegudes 94 platges, pertanyents a 40 municipis diferents.

L’Ajuntament de Castelldefels va renunciar a presentar aquest any la platja de La Pineda, per “garantir l’excel·lència en la qualitat de l’aigua” davant el risc de nous trencaments del col·lector d’aigües residuals. L’any 2021 l’Ajuntament de la localitat va informar que no presentaria aquesta platja com a candidata a obtenir el guardó davant l’evidència que hauria de ser denegat per motius mediambientals i de sentit comú. Aquest any s’ha repetit la situació.

L’ensenya que en certifica la qualitat ambiental i de serveis onejarà aquest estiu a les dues platges de Castelldefels i a la de Gavà Mar. Així ho ha donat a conèixer l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), secció espanyola de la Federació Europea d’Educació Ambiental, que ha tornat a distingir dos dels tres trams de la platja de Castelldefels.

La Bandera Blava premia el compliment de paràmetres ambientals així com la qualitat de l’aigua, l’accessibilitat a la platja, la neteja , la sanitat, la seguretat, la informació ambiental que es proporciona a les persones usuàries i el respecte a la legislació.

Fonts. Bandera Blava i Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here