“Continuïtat, decadència i enquistament dels problemes de la societat”: així va resumir el primer secretari del PSC del Baix Llobregat, el senador Antoni Poveda, el primer any de Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

Poveda va fer aquesta valoració en una reunió de la federació socialista del Baix Llobregat, en la que hi van participar alcaldes i alcaldesses socialistes de la comarca i membres de la comissió executiva.

El senador de Sant Joan Despí va criticar que “un partit suposadament d’esquerres com ERC” hagi votat en contra de la reforma laboral i del decret de mesures anticrisis que “ajudava al conjunt de la ciutadania”.

Pel PSC, “és urgent que Aragonès comenci a governar Catalunya” però considera que ja s’ha vist “que ERC no té la capacitat per implementar els canvis que necessitem com a societat”. Per Poveda, Catalunya viu en una “situació constant de desgovern” a causa de les “batalles continues” entre ERC i Junts.

Miguel Comino vol tornar a ser candidat del PSC a Sant Vicenç

En una altra reunió, l’alcalde socialista de Sant Vicenç dels Horts, va anunciar en el marc d’una convenció municipalista celebrada dissabte al Centre Cívic de la Guàrdia, que vol “tornar a ser el candidat del PSC a l’alcaldia”.

Comino va declarar que presentarà la seva candidatura “quan s’obri el procés electoral intern”.

El PSC va aconseguir l’any 2019, l’alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, que fins llavors havia ostentat ERC, gràcies a un pacte de govern amb Ciutadans. Els resultats a la ciutat van ser molt ajustats: el PSC va obtenir 8 regidors, els mateixos que Junts per Sant Vicenç-ERC. Ciutadans va aconseguir 3 regidors, que van decantar la balança, mentre que els Comuns en varen tenir 2.

Posteriorment el grup de Ciutadans ha patit crisis i casos de transfuguisme: la gairebé segura desaparició  d’aquest partit del consistori l’any 2023, deixa en uns situació difícil al PSC, que no manté bones relacions ni amb ERC ni amb els Comuns.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here