A Sant Boi de Llobregat, avui dilluns, 16 de maig, cap a les 6 de la tarda, s’ha produït un greu accident de trens. Un vagó de mercaderies hauria descarrilat i hauria impactat contra un trien de passatgers de Ferrocarrils de la Generalitat, de la línia FGC Llobregat-Anoia, entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou (a la fotografia) .

Segons les primeres informacions, el maquinista del tren de passatgers hauria resultat mort a causa de l’impacte. A més s’han produït uns 83 ferits lleus. Dues persones ferides en estat menys greu han estat traslladades a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dues unitats terrestres del SEM i un helicòpter. Els Bombers de la Generalitat hi han destinat, de moment, fins a 10 dotacions. Els Bombers han informat a les 6 hores i 40 minuts que estaven  executant tasques d’evacuació dels passatgers que hi ha en els quatre vagons del comboi afectat. A continuació caldrà assegurar la catenària i el pantògraf per poder treballar amb seguretat. També hi estan actuant 12  patrulles dels Mossos d’Esquadra.

FGC avisa que en la Línia afectada el servei de trens funciona des de Pl. Espanya fins Cornellà Riera i des de Colònia Güell fins Igualada i Manresa a causa d’en descarrilament d’un tren de mercaderies a l’estació de Sant Boi. El Servei Català de Trànsit ha informat que s‘ha hagut de tallar la sortida de Sant Boi Centre de la carretera C-32, en tots dos sentits. Hi ha 2 quilòmetres de congestió a la BV-2002 a Sant Boi de Llobregat en tots dos sentits.

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla FERROCAT.

Fonts: FGC, Bombers, Servei Catala de Trànsit.

Fotografia: BTV

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here