El projecte de remodelació integral de l’estació de Castelldefels centre va ser l’eix de la reunió de treball celebrada la setmana passada a l’Ajuntament de Castelldefels, a la que van assistir l’alcaldessa de la ciutat, Maria Miranda, el  coordinador del Pla de Rodalies Catalunya del Govern central, l’exconseller de la Generalitat, Pere Macias (a la fotografia), i la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo.

Pere Macias va explicar al consistori que el projecte s’està acabant de redactar en aquests moments. La remodelació farà que Castelldefels es consolidi en el futur com una important estació de capçalera de les línies de Rodalies de Catalunya. Es tracta d’una actuació complexa que suposarà, entre altres, la construcció d’una andana central i la instal·lació de quàdruple via de manera que es pugui augmentar la capacitat de línia i es redueixi el temps de viatge, tant pels trens de Rodalies com pels Regionals entre Tarragona i Barcelona.

Pere Macias va destacar que “Castelldefels és la gran estació, la porta metropolitana del Sud i, per tant, ha d’actuar com una molt bona capçalera ferroviària”.

La futura línia Cornellà-Castelldefels

Sobre un altre tema, el futur servei de tren que ha d’unir Castelldefels amb Cornellà i amb Barcelona, el coordinador del Pla de Rodalies Catalunya va explicar que “és un projecte que ha d’augmentar la capacitat, un projecte que ha sortit fa poc des del Ministeri. En aquests moments es licita l’estudi informatiu i obre una possibilitat d’un nou servei ferroviari molt important des de Castelldefels per entrar directament a la zona universitària de Barcelona”.

Font: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here