L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat  i Salut de Sant Boi, César Antonio Thovar; van presentar aquesta setmana el projecte per a la creació del Parc Agroalimentari del Delta, un pla que vol impulsar la transformació progressiva del Parc Agrari (a la fotografia) en un hub d’innovació agrícola i alimentària.

La proposta es vol presentar al finançament de diferents fons europeus, entre ells el PERTE (Projecte Estratègic per la Recuperació i Transformació Econòmica) d’agricultura sostenible, regenerativa i eficient. Es proposa la transformació del Parc Agrari revitalitzat, productiu, sostenible i agroecològic; un Living Lab d’innovació, generador d’ocupació verda i de reducció de desigualtats.

L’acte va tenir lloc a l’Agròpolis de Viladecans, centre de recerca de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) especialitzat en la investigació i la innovació en els àmbits de l’enginyeria agroalimentària, l’enginyeria biotècnica i l’enginyeria del medi ambient.

Segons van declarar els representants dels tres municipis, l’objectiu és enfortir l’agricultura com a sector econòmic, i per aquest motiu es vol que la pagesia tingui un paper principal en el projecte. La presència de la UPC sembla una garantia, però caldrà veure si projectes que defensen els tres ajuntaments com l’ampliació de l’aeroport del Prat o determinats plans urbanístics són compatibles amb la declaració de voluntats efectuada aquesta setmana.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here