Aquest cap de setmana, 21 i 22 de maig, torna el Bioblitz Metropolità, organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en el marc del Dia Mundial de la Biodiversitat. La cinquena edició combina les activitats tradicionals de les Jugatecambientals, guiades per naturalistes experts, i el format virtual, nascut arran de la pandèmia.

La ciutadania que ho vulgui pot participar en l’elaboració d’un cens de biodiversitat en 42 parcs i platges de la metròpolis de Barcelona; és a dir, a les platges del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels i en els molts parcs situats al Baix Llobregat. El participants gaudiran d’activitats diverses com observacions d’ocells i papallones, revisió de caixes niu o construcció de menjadores d’ocells.

Aquesta jornada pretén potenciar la participació ciutadana  centrada en els espais de biodiversitat, com jardins de papallones, hotels d’insectes, refugis de biodiversitat i, en el cas de la platges, les dunes.

Totes les dades obtingudes durant el cap de setmana d’exploració es bolcaran a les plataformes Ornitho o Ocells del Jardí de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i també quedaran recollides al web de l’AMB, a través del Visor de fauna.

Font. AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here