Al rebuig que ha provocat l’avantprojecte de reforma de l’A2 al seu pas entre Igualada i Martorell als municipis de Collbató, el Bruc i els Hostalets de Pierola, del que elBaix.cat ha anat informant, s’hi sumen ara les al·legacions que ha donat a conèixer aquesta setmana el grup dels Comuns del Baix Llobregat.

La coordinadora comarcal de Catalunya en Comú al Baix Llobregat, Silvia López (a la fotografia), ha fet públiques unes declaracions exposant-ne el sentit general. Segons els Comuns, la proposta elaborada pel Ministeri de Transports, que dirigeix l’exalcaldessa de Gavà, la socialista Raquel Sánchez, “no respon a l’emergència climàtica i augmentarà la contaminació ambiental, acústica i lumínica”.

Silvia López ha afirmat que “aquest projecte vulnera el planejament territorial de Catalunya, ja que no té en compte la normativa sobre el canvi climàtic i comporta  un impacte ambiental important sobre els espais naturals i les trames urbanes a municipis com el Bruc, Collbató, Abrera i Esparreguera, entre d’altres”.

Segons la dirigent dels Comuns, “l’avantprojecte plantejat pel Ministeri afecta 30 kilòmetres de traçat de l’A2 en un territori molt afectat per les infraestructures de mobilitat i energètiques”. López ha recalcat que “sorprèn que en tota la memòria de l’avantprojecte no es faci cap menció a la llei del canvi climàtic.”

Silvia López recorda que “la connexió de mercaderies  que cal és la ferroviària”. I afegeix “no podem seguir apostant per un model de transports caduc i hipotecar una inversió a cinquanta anys vista amb uns impactes ambientals irreversibles”.

D’altra banda, aquest diumenge, 22 de maig,  tindrà lloc la primera gran protesta dels veïns i veïnes que s’oposen al projecte: serà una caminada popular pels senders que quedarien afectats per la variant de l’A2 i que finalitzarà al poliesportiu de Collbató.

Font: Catalunya En Comú Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here