Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un servei de vigilància especial als conreus del Baix Llobregat amb motiu de la recollida de la fruita dolça.

El dispositiu, que durarà prop de quatre mesos, consisteix en controls de pas i patrullatge en punts estratègics per prevenir furts de fruita i robatoris de maquinària agrícola. La vigilància s’ha planificat en base a les propostes que la pagesia de la comarca ha traslladat als Mossos d’Esquadra i la recollida d’informació per part del grup de Proximitat de la Comissaria de Martorell, integrada a la Regió Policial Metropolitana Sud, amb seu a Sant Feliu de Llobregat.

L’operatiu  també inclou el contacte directe amb els pagesos per recordar-los consells bàsics de seguretat, com disposar d’un inventari d’objectes de valor amb el número de sèrie, instal·lar tanques perimetrals o murs resistents i trucar al telèfon d’emergències 112 si observen persones o vehicles desconeguts pels voltants.

Els Mossos recorden la importància de denunciar els fets delictius, cosa que en alguns casos es pot fer des del mateix lloc afectat pel robatori, evitant desplaçaments a la comissaria, que són un problema pels pagesos.

Aquest dispositiu al Baix Llobregat s’emmarca dins el Pla Operatiu Específic del Món Rural que el Cos de Mossos d’esquadra realitza a nivell de tot Catalunya.

Quan arriben aquestes dates, els pagesos del Baix Llobregat, a més dels problemes estructurals als que han de fer front, es troben davant furts i robatoris que els hi causen greus pèrdues.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here