Unes 500 persones es van reunir aquest diumenge per participar en  la tradicional paella dels Comuns del Baix Llobregat al Parc Nou del Prat de Llobregat, després de dos anys d’interrupció per la pandèmia. Les abraçades de retrobament van ser una constant. La gastronomia i la música del grup santfeliuenc Clash City Rockers van posar la part festiva.

Però també hi va haver intervencions polítiques: de la co-coordinadora del Baix Llobregat En Comú, Silvia López, que va donar el tret de sortida a la preparació de la municipals de l’any que ve, de l’alcalde del Prat, Lluis Mijoler, i de la presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach. Entre les persones assistents, l’alcadessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, el portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, o la diputada al Congrés, Aina Vidal.

Mijoler va celebrar l’acord nacional entre els Comuns i Podem Catalunya per presentar-se junts a les eleccions locals de 2023. El Prat de Llobregat fou una de les localitats en les que ambdues formacions es van presentar per separat l’any 2019: El Prat en Comú va obtenir 11 regidories amb el 33’5 % dels vots, i Podem, una, amb el  5’2 %dels vots. L’alcalde va posar en valor l’acord entre les dues forces polítiques al seu municipi, fotografiant-se amb la portaveu del Prat en Comú, Alba Bou, i el portaveu de Podem, Carmelo Declara.

Jéssica  Albiach, es va mostrar contundent en relació als continuats intents d’AENA de reprendre el projecte d’ampliació de l’aeroport i va aixecar els aplaudiments de les persones assistents afirmant: “Ja vam aturar una vegada l’ampliació i la tornarem a aturar tantes vegades com calgui”.

Albiach va qualificar els darrers anys de govern de Junts i ERC de “dècada perduda” i va avalar la proposta de suma de les esquerres alternatives llençada per la vicepresidenta del Govern central, Yolanda Díaz. Abans, en declaracions als mitjans de comunicació (a la fotografia) al mateix Parc Nou, havia instat als partits polítics catalans a arribar a un acord, que sembla a tocar, pel que fa a la protecció de la llengua catalana, i havia qualificat de “fotografia de la impunitat i la vergonya” la imatge del Rei Emèrit a Sanxenxo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here