Diumenge de mobilitzacions al Baix Llobregat, als dos extrems de la comarca, a tocar de Montserrat, a Collbató, i al costat del mar, al delta del Llobregat. I un denominador comú: l’oposició a projectes del Ministeri de Transports del Govern central, que dirigeix una socialista baixllobregatina, l’exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

A Collbató, unes 200 persones, van fer una caminada popular, contra el projecte de la variant A2 entre Martorell i Igualada, del que ja ha anat informant elBaix.cat.  Denunciaven que la variant afectaria la serra de Can Dolcet i l’Espai Protegit de Roques Blanques.

Entitats ambientals i veïns i veïnes de Collbató, el Bruc i Hostalets de Pierola, es van unir per posar en marxa la campanya “No al Projecte de l’A2, salvem el nostre territori”. Consideren que “posar asfalt en un espai verd és un crim mediambiental”.

A la mateixa hora, el delta del Llobregat vivia una altra mobilització mediambientalista. Ecologistes en Acció va realitzar una acció reivindicativa per denunciar “els delictes ambientals que ha comés AENA”, l’empresa dirigida pel socialista Maurici Lucena, a la zona del delta. Van pintar en lletres de colors gegants, de 12 metres de llarg per 8 d’ample, “P Il·legal” en un del pàrquings abandonats d’AENA construïts a tocar de l’espai natural protegit del Remolar-Filipines a Viladecans, en l’anterior  ampliació de l’aeroport del Prat.

Font: ACN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here