Estimada Almudena

“Estimada Almudena” és el títol de l’acte que tindrà lloc aquest dimecres, 25 de maig, a les 7 de la tarda, a l’auditori Sant Ildefons, a la Plaça Carles Navales, s/n, de Cornellà de Llobregat.

Intervindran en l’homenatge Margarita González, Ignasi Riera, Mercè Novellón, Carmen Romero, Elisa Corral i Vanessa Martín.

L’acte està organitzat per la UNED de Cornellà, l’Aula de Formació Joan García Nieto de CCOO, i Acròbates Cultura. Aquestes entitats demanen a les  persones  que vulguin assistir-hi que, si tenen un llibre d’Almudena Grandes, el portin a l’acte.

Almudena Grandes Hernández va ser una gran escriptora en llengua castellana. Nascuda a Madrid l’any 1960, va morir a la mateixa ciutat l’any passat. Fou autora de tretze reconegudes novel·les  i 3 reculls de narrativa breu. Era columnista habitual al diari El País. Va guanyar el Premi Nacional de Narrativa de les Lletres Espanyoles l’any 2018 i el Premi Jean Monnet de Literatura Europea, l’any 2020. Els seus llibres tractaven, sobre tot, de recuperar la memòria dels combatents antifranquistes, raó per la qual concitava l’odi de la dreta radical espanyola. El seu company, el poeta Luis García Montero, director de l’Institut Cervantes, mantenia una relació especial amb el Baix Llobregat,  a través de la seva amistat amb el poeta de Sant Just Desvern, Joan Margarit, que va morir també l’any passat.

L’ocupació de SEAT l’any 1971

El dia abans, aquest dimarts, 24 de maig, i també a Cornellà, CCOO recupera la presentació del llibre “18 de octubre de 1971. La ocupación de SEAT”, a les 6 de la tarda al local del sindicat, a la carretera d’Esplugues, 68. L’acte hagué de ser ajornat el passat 2 de març.

Intervindran els impulsors del llibre Isidor Boix, Jaume Font i Alfonso Rodríguez, i el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero. Presentarà l’acte Eva Gavilán, sindicalista de CCOO de SEAT.

El llibre commemora el cinquantè aniversari de l’ocupació per part dels treballadors de la factoria de la Zona Franca de Barcelona, el 18 d’octubre de 1971, per reivindicar la readmissió dels delegats acomiadats. A primera hora de la tarda, la policia va entrar als tallers per dissoldre la concentració, provocant la mort d’Antonio Ruiz Villalba i un gran número de ferits. L’objectiu principal del llibre és aportar la visió dels seus protagonistes : els treballadors de SEAT.

Fonts. UNED i CCOO

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here