La Masia del Fútbol Club Barcelona, a Sant Joan Despí, va acollir aquest dijous, 26 de maig, més de 150 empresaris i empresàries, que la PIMEC del Baix Llobregat- L’Hospitalet havia convocat a un acte de títol prou explícit: “Reactivem-nos”.

El motiu de la trobada era assistir a una de les etapes del “tour” que el president de PIMEC, Antoni Cañete, està realitzant per tot el país amb l’objectiu de compartir les inquietuds i necessitats de les pimes i les persones autònomes, per definir les prioritats de la patronal per als propers anys i dissenyar les accions davant dels governs i els poders legislatius.

Cañete va voler transmetre un missatge engrescador, pensat per superar les dificultats viscudes els darrers temps: “Sou un dels motors de la nostra economia; la vostra activitat ens permetrà reactivar-nos”, va dir.

La gira d’actes vol trobar solucions per superar la crisi i propiciar el creixement empresarial del territori, tot contribuint a la reactivació econòmica del país. “Les vostres inquietuds i necessitats definiran les prioritats i l’estratègia de PIMEC i ens ajudaran a dissenyar accions i mesures que reclamarem als governs i poders legislatius” va assegurar Cañete.

En el debat es van abordar els temes que més preocupen l’empresariat, com la reforma laboral, la fiscalitat o la Formació Professional. Cañete va definir el moment actual com un “canvi d’era, en la qual serà necessària una mirada d’un capitalisme més inclusiu, en que la columna vertebral serà la gestió de la productivitat”.

La benvinguda de l’acte va anar a càrrec del president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler, que va recordar que “el nostre territori és clau per la seva situació estratègica i per la capacitat de la seva gent emprenedora; per això podem dir que som un motor econòmic”. Soler va citar alguns del problemes que afecten al teixit productiu, com l’encariment de l’energia o la manca de perfils professionals, però va recordar que “l’activisme empresarial no s’atura, i, entre tots, aconseguirem impulsar la competitivitat i la visibilitat i per ser més grans i resilients”.

Durant l’acte  Antoni Cañete va lliurar plaques de pertinença a PIMEC a Joan Soler, als membres de la comissió territorial, i als socis i sòcies de l’entitat al Baix Llobregat i l’Hospitalet.

La trobada, qualificada d’àgil i moderna, per alguna de les persones assitents, fou una demostració de força d’un sector de l’economia comarcal que es veu capaç de superar les diverses crisis que l’han afectat. Fou, doncs, una aportació a l’esperança col·lectiva i un crit contra el desànim i la resignació.

Font i fotografia: PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here