Hi ha un clam a la comarca per exigir al Departament de Salut de la Generalitat, que encapçala el conseller Argimon, una millor atenció a la ciutadania. Després de les retallades del Govern d’Artur Mas i de les situacions complicades que es van viure durant la pandèmia, amb una sobrecàrrega de feines pels professionals de la sanitat i de reducció de prestacions, la societat vol que hi hagi una revitalització de l’assistència primària per part del sistema de Salut pública. A les queixes de diversos municipis ( Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí), s’hi afegeixen ara altres accions reivindicatives.

El  Fòrum Social del Baix Llobregat, que inclou CCOO, UGT, FAVBaix, AFFaC, PSC, ERC i Comuns de la comarca reclama una atenció primària i de qualitat i pròxima a la ciutadania, recordant que el deteriorament del servei és preocupant i que ha empitjorat encara més arran de la pandèmia.

El Fòrum Social valora positivament el Dictamen del Consell de Salut aprovat el 8 d’abril i que el plenari del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha assumit en el Ple del mes de maig amb els vots a favor de PSC, En Comú Podem, Junts x Catalunya, Ciutadans i PP, i l’abstenció del grup d’ERC.

El Consell Comarcal reivindica un sistema d’atenció primària al Baix Llobregat amb els recursos i les millores necessàries per poder estar a l’altura de les necessitats de la ciutadania de la comarca. Es recorda que actualment hi ha mancança de professionals, d’infraestructures adequades, de major horari d’atenció presencial i de major necessitat d’acompanyament, d’accessibilitat digital, així com un servei de transport públic adaptat a les necessitats de mobilitat sanitària.

Per la seva banda, el sindicat de Pensionistes de CCOO del Baix Llobregat, ha organitzat diverses assemblees informatives sobre la Sanitat Pública. Aquest  proper dilluns, dia 30 de maig, a les 10 del  matí, la seu del sindicat, a la Carretera d’Esplugues, 68, de Cornellà de Llobregat acollirà una xerrada titulada “Sanitat Pública per a tots i totes” (a la fotografia).

Fonts: Fòrum Social del Baix Llobregat, Consell Comarcal i CCOO

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here