La propera temporada serà espectacular per a l’esport femení del Baix Llobregat. Si fa unes setmanes el Barça-Club Bàsquet Santfeliuenc (CBS)  assolia l’ascens a la Divisió d’Honor de Bàsquet femení, on es trobarà amb l’UNI Girona i el Cadí La Seu, aquest diumenge, era un equip de futbol el que aconseguia una fita similar.

El Llevant-Les Planes, l’equip de Sant joan Despí, guanyava al RCD Espanyol per 3 a 0 aconseguint així l’ascens a la Lliga Iberdrola de futbol. Es tractava del partit decisiu del grup Nord de la segona categoria del futbol femení de l’Estat espanyol.

Davant prop de mig miler d’aficionats, l’equip de Sant Joan, va assolir el seu objectiu al camp del barri de Les Planes, fet que va provocar l’eufòria dels seguidors i seguidores presents.

El Llevant-Les Planes ja va jugar a Primera divisió la temporada 2012-13, va aconseguir continuar-hi durant dues temporades, però va acabar perdent  la categoria. Llavors es va iniciar un calvari que ha durat vuit anys i que va portar l’equip fins la Preferent catalana l’any 2018. Però des de aleshores les de Sant Joan Despí han anat escalant posicions fins arribar aquest diumenge a l’ascens a la Primera Divisió, que a partir de la temporada propera serà ja una lliga professional. Arriben, doncs, en el millor moment del futbol femení.

Les de Sant Joan Despí es trobaran a la màxima categoria del futbol femení amb les jugadores del Barça, únic equip català fins ara a la Lliga Iberdrola, i que juga els seus partits al mateix municipi, a l’Estadi Johan Cruyff, de Sant Joan Despí.

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here