El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, i els ajuntaments del Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat. És una projecte transformador i sostenible que té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

El Pla s’ha presentat com a candidatura a la convocatòria extraordinària d’ajudes de “Planes de sostenibilidad turística en destinos (PSTD)” dins el “Plan de recuperación, transformación y resiliencia” del Govern central pel desenvolupament dels Fons europeus de recuperació Next Generation EU. Els Plans contemplen el finançament de projectes adreçats a la transformació dels destins turístics i la seva orientació cap a la sostenibilitat.

La Zona del Delta del Baix Llobregat compren dos parcs naturals: els Espais Naturals del Delta del Llobregat i el Parc Natural del Garraf, a més dels espais agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, les platges, una important oferta cultural, esportiva i d’oci, gastronòmica i d’allotjaments, incloent l’aeroport del Prat en el seu territori, en un complicat equilibri que alguns projectes podrien malmetre. En aquesta zona hi viuen més de 300.000 persones. És una zona deltaica a tocar d’una zona urbana de més de 3’2 milions d’habitants.

L’activitat turística de la zona Delta representa un rellevant motor econòmic de la comarca i generador d’ocupació: el39 % de les empreses del Delta desenvolupen la seva activitat en el sector turístic: Compta amb 690 allotjaments i més de 12.000 places. El destí Delta ofereix més de 1000 establiments de restauració. I tot, a tocar de Barcelona.

El projecte inclou 12 accions per a millorar el capital natural del sistema turístic  i la seva adaptació al canvi climàtic.

Les principals accions s’agrupen en quatre eixos programàtics: En l’eix de Transició Verda i Sostenible destaquen l’Aliança Canvi Climàtic del Delta, el Turisme Circular i sector agroalimentari del Delta, la posada en valor de serveis ecosistèmics del Parc Agrari del Baix Llobregat i el Delta destí MICE ZERO CO2. L’eix d’Eficiència energètica inclou la Xarxa de mobilitat sostenible. En l’eix de Transició digital hi ha el Sistema d’intel·ligència Turística del Delta SMART DELTA, i la implantació d’una xarxa de comunicació digital exterior. Finalment l’eix de Competitivitat inclou el pla de posicionament i màrqueting de la zona Delta. El Pla té un pressupost de 8.260.516’70 euros.

Font. Consell Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Turisme Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here