L’Ajuntament d’Esparreguera i la discoteca LTN Club han signat un conveni de col·laboració en matèria de seguretat. En el document, que també ha signat FECALON (Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn), la discoteca es compromet a millorar, professionalitzar i uniformar el servei de seguretat i control d’accessos al local i a contractar dos col·laboradors cívics per fer tasques preventives i de mediació.

El consistori, com a contrapartida, aixeca la reducció horària de finalització de l’activitat fixada el passat mes de març, quan l’Ajuntament va establir l’horari màxim d’obertura de la discoteca en les 4 de la matinada de manera ordinària, dues hores abans de l’hora màxima permesa.

La limitació horària havia estat una recomanació de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra amb l’objectiu de disminuir substancialment els incidents i els fets penals a l’entorn de l’establiment. La reacció inicial de la discoteca fou molt negativa: va denunciar que havia de tancar l’establiment per assetjament de l’Ajuntament. La propietat al·legava que els problemes que es produïen al voltant de l’establiment eren “per motius aliens a la discoteca” i amenaçava en portar el tema als tribunals. La discoteca era motiu de polèmica de forma freqüent: l’any 2020 es va denunciar que un treballador de seguretat de LTN Club hauria estat responsable d’una agressió homòfoba. Unes setmanes abans s’havien registrat tres persones ferides lleus per apunyalaments en l’exterior de la discoteca

Després de l’enfrontament ha arribat l’entesa, veurem si provisional o definitiva. L’alcalde d’Esparraguera, Eduard Rivas, ha declarat que “aquest acord a tres bandes és una bona praxis a nivell d’oci nocturn”

S’ha creat una comissió de seguiment  formada per les tres parts signants, més els cossos de seguretat ( Policia Local i Mossos d’esquadra) per analitzar com evoluciona el compliment del conveni i la reobertura de la discoteca. L’acord té una durada d’un any. L’administració competent per inspeccionar la competència i preparació dels controladors d’accessos és la Generalitat de Catalunya.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

Fotografia: Regió 7

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here