La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat l’absolució de l’activista de Viladecans, Tamara Carrasco. El Suprem ha desestimat el recurs interposat per la Fiscalia contra la decisió dels tribunals catalans d’absoldre Carrasco, acusada d’incitar desordres públics en protestes dels CDR, que van tenir lloc l’any 2018.

Amb 11 vots a favor i 5 en contra la Sala ha rebutjat el recurs. Entre els cinc magistrats que han quedat en minoria i han anunciat vot particular contra la decisió n’hi ha de molt coneguts: Manuel Marchena, president del mateix Tribunal Suprem, i Pablo Llarena, un dels jutges de l’anomenat procés ( tots dos a la fotografia) .

Carrasco va ser detinguda l’any 2018 acusada de terrorisme i rebel·lió per la Fiscalia. El Jutge va rebaixar l’acusació a desordres públics . Tamara Carrasco no va poder sortir de Viladecans fins el mes de maig de 2019. L’octubre de 2020 va ser absolta per un jutjat de Barcelona i el gener de de 2021 la decisió va ser confirmada per l’Audiència Provincial de Barcelona. Ara aquella sentència ha estat confirmada pel Tribunal Suprem , malgrat  l’oposició de Manuel Marchena i Pablo Llarena.

Fotografia: El Plural

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here