El primer cap de setmana de juny, Torrelles de LLobregat torna a donar protagonisme a un producte de proximitat com és la cirera. Després de les de Sant Climent i Santa Coloma, la Festa de la Cirera de Torrelles arriba enguany a la seva quaranta-dosena edició amb importants novetats.

La voluntat de donar un impuls a la festa ha portat l’organització a substituir els tradicionals premis Cirera d’Or i Cirera d’Argent per altres guardons que posaran en valor l’art i la qualitat de les cireres i, al mateix temps, permetran reivindicar el paper de la pagesia i l’agricultura i conscienciar de la importància d’apostar pels productes de proximitat.

Així doncs, un jurat format per tres experts de l’hostaleria serà l’encarregat d’escollir la millor cirera de Torrelles. La valoració es fa aquest dijous en un acte obert a públic a l’Ateneu Torrellenc. Només poden optar al distintiu les cireres collides al municipi. El veredicte es farà públic l’últim dia de la festa.

Durant el cap de setmana, Torrelles oferirà un dels mercats de venda de cireres més gran de la comarca, una fira d’artesania i productes de proximitat, una mostra d’arts i oficis i una Ruta Gastronòmica amb noves elaboracions culinàries amb les cireres com a protagonistes.

La Festa inclou també els habituals Correfoc, Correaigües, dinars populars, la festa de l’escuma o passejades pels camps de cireres, a més d’actuacions en directe com la de La Golden Beat i els Dalton Bang, dissabte a la nit, i un espectacle tribut d’homenatge a l’humorista Eugenio, el diumenge a la tarda.

Font. Ajuntament de Torrelles de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here