Junts per Sant Vicenç (ERC), ha proposat la celebració d’un Ple municipal extraordinari per exigir explicacions al govern de Miguel Comino (PSC) sobre les subvencions que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha pagat els darrers anys. Sant Vicenç En Comú Podem i Ciutadans han acceptat demanar el Ple extraordinari per tal que es pugui celebrar per clarificar la situació.

Segons Junts per Sant Vicenç, “entre les irregularitats detectades, la més flagrant són els pagaments en metàl·lic. En concret, s’ha trobat la suma de 20.728 euros abonats en metàl·lic per part de l’entitat beneficiària a un proveïdor, com a part del pagament d’una factura que ascendia a 41.479 euros. L’Ajuntament va acceptar aquesta factura sense entrar a valorar el mètode de pagament i sense sol·licitar un desglossament de la mateixa. Cal destacar que la Llei 11/2021 de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal va limitar els pagaments en efectiu a 1.000 euros, i que anteriorment el límit era de 2.500”.

Els republicans també denuncien que “s’han  pagat subvencions quan l’objecte de les mateixes no s’havia realitzat i s’han acceptat despeses no recollides en les bases de les diferents convocatòries”.

La portaveu de Junts x Sant Vicenç, Maite Aymerich (a la fotografia), ha declarat que “Hi ha hagut excessiva laxitud en la justificació de les subvencions. Cal un revisió profunda per dirimir responsabilitats i redreçar la mala praxi actual”.

Font: Junts per Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi + ERC)

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here