Després de 14 anys de batalla judicial, el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires sobre el polígon industrial Sesrovires (a la fotografia).

El Tribunal ha dictat la inexecució d’una sentència seva anterior que obligava a enderrocar 11 naus industrials d’aquest polígon. La sentència legalitza ara definitivament les naus que han estat en plena activitat durant tot el litigi.

Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve Sesrovires, considera que aquesta decisió judicial posa fi a una situació “molt complexa”. “Hem patit molt però sense perdre mai l’esperança que arribés aquest moment” ha afegit.

El litigi va començar el 2008 quan van ser impugnades diverses llicències d’obres del polígon industrial Sesrovires que es remuntaven als anys noranta, per considerar que havien estat atorgades sense els previs instruments de gestió urbanística correctament aprovats. L’any 2010, una sentència en primera instància va declarar-les  nul·les afectant un total d’11 naus. La sentència va ser ratificada en ferm l’any 2013, deixant les naus en una situació de total vulnerabilitat.

L’any 2010, l’Ajuntament es va comprometre a normalitzar la situació urbanística, que afectava unes 47 hectàrees, unes 200 naus i més de 1000 treballadors. Les obres van acabar el maig de 2020. L’alcalde considera que la resolució judicial és “una bona noticia que obre una perspectiva totalment diferent”

Font: ACN

Fotografia: IDP

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here