En ocasió del Dia Mundial del Medi Ambient, que es va celebrar el passat diumenge 5 de juny, Ecologistes en Acció va fer pública la concessió dels Premis Àtila per distingir els qui al llarg d’un any s’han destacat per la seva contribució al la destrucció del medi ambient a Catalunya. Aquests són els premiats:

ENDESA, Premi Àtila Catalunya 2020, “Destructor dels cels”

Ecologistes en Acció recorden que ENDESA-Edistribución és l’empresa titular de la major part de línies elèctriques a Catalunya i responsable de la mort de milers d’aus cada any, negant-se a aplicar les mesures cautelars que fins i tot la Fiscalia li ha demanat.

Premi Cavall d’Àtila Catalunya 2022, “La neu es fon per allà on passa”: Generalitat de Catalunya, COE i CIO.

“Per defensar a capa i espasa un esdeveniment que no aporta més que ciment, contaminació i pobresa per al territori i la seva gent; i a més fan xantatge a la població de les regions implicades i condicionen els pressupostos a la celebració dels Jocs Olímpics que els enriqueixen a ells i als seus amics”, argumenta Ecologistes en Acció.

El Govern de la Generalitat al complet i els Comitès Olímpics han guanyat el premi per impulsar un macroprojecte com són els Jocs Olímpics d’Hivern, amb un fort impacte ambiental, innecessari, opac i sense debat públic.

Accèssit  especial “Portes giratòries amb reincidència recalcitrant”: Damià Calvet, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona.

Segons Ecologistes en Acció, Damià Calvet (a la fotografia amb Laura Borràs)  “després de la seva nefasta gestió de la sostenibilitat al capdavant de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, torna des de la presidència del Port de Barcelona, el 5è port amb més emissions de gasos amb efecte hivernacle d’Europa, amb tres projectes de creixement delirant  per servir als grans capitals fòssils i especulatius: dues noves terminals de megacreuers, l’ampliació de la Terminal Best per moure 3’4 milions de contenidors anuals i una nova terminal logística intermodal al Delta del Llobregat.

Font: Ecologistes en Acció

Fotografia: El Confidencial

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here