Aquest proper dissabte, 11 de juny, l’agrupació del PSC de Sant Just Desvern presenta un documental històric sobre els 40 anys de socialisme a la ciutat. L’acte serà a les 8 del vespre a la Sala del Cinquantenari de l’Ateneu.

El reportatge audiovisual, que porta per títol  “40 anys de socialisme a Sant Just: la creació de l’agrupació i els primers projectes socialistes”, recull el testimoni d’una quinzena de persones  que van contribuir a la creació, l’impuls i la consolidació de l’agrupació local, i que van tenir un compromís ferm amb el socialisme i la llibertat. Entre els testimonis recollits hi ha José Fandos Félez, Jesús García González, Anna Hernández Bonancia, Salvador Clotas Cierco (a la fotografia, al II Congrés Socialista), Josep Lluis Solé Úbeda, Claudia Cortés Fernández, Josep Garriga Cardona, Bernardo Almendros, Joan Malagarriga, Josep Maria Rañé, Isabel Badias Ferrer, Lluís Segura Romero, Pablo Rodríguez Grima i Ramón López Lozano.

A la filmació s’aborda la creació del primer nucli socialista a Sant Just, la creació de l’agrupació local, els forts vincles amb el sindicalisme obrer, les primeres campanyes electorals, la creació del primer govern de coalició i la gestió dels primers anys dels ajuntaments democràtics; analitza el període 1970-1990.

L’empresa encarregada d’elaborar el documental ha estat Sabem.com, especialitzada en recuperar el patrimoni oral de pobles i ciutats de Catalunya.

Font: PSC Baix Llobregat

Fotografia: Fundació Rafael Campalans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here