Cervelló ha organitzat com cada any la commemoració de la mort del president de la Generalitat, Josep Tarradellas, el veí més il·lustre d’aquest municipi del Baix Llobregat. Així doncs, aquest divendres, 10 de juny, Cervelló viu el 34è Homenatge al president Tarradellas.

El president és fill predilecte de Cervelló i es troba enterrat en el panteó familiar del cementiri municipal juntament amb els seus pares, esposa i filla.

Durant l’acte institucional, presidit per l’alcalde José Ignacio Aparicio, es realitzaran ofrenes florals al monument de la Rambla que porta el nom del president. Prèviament,  a partir de les 6 de la tarda es farà un solemne ofici religiós en la seva memòria a l’Església parroquial de Sant Esteve de Cervelló. Els parlaments i la l’ofrena floral a la Rambla seran a partir d’un quart de 8 del vespre.

A continuació, a les 8, es farà una visita a l’exposició dedicada a la història del retorn del president Tarradellas a Catalunya.

Esta confirmada la presència del fill del president, Josep Tarradellas i Macià, de la seva secretària personal durant molts anys, Montserrat Catalán, de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, alcaldessa de la veïna localitat de Vallirana, i del Director del Memorial Democràtic, l’escriptor Vicenç Villatoro. També hi assistiran representants d’altres organismes, agrupacions polítiques locals de Cervelló i diverses entitats i associacions del municipi.

Josep Tarradellas i Joan, va néixer a Cervelló l’any 1899 i va morir a Barcelona l’any 1988.Va ser conseller de la Generalitat republicana i president de la Generalitat a l’exili durant la dictadura franquista. Va retornar a Catalunya el 23 d’octubre de 1977, i va ser rebut per una multitud (a la fotografia). El mateix any 1977 Tarradellas fou nomenat President de la Generalitat provisional al front d’un govern d’unitat fins les primeres eleccions al Parlament posteriors a la dictadura l’any 1980.

Font: Ajuntament de Cervelló.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here