Quan s’està reclamant que el Trambaix, que ha de travessar Sant Feliu de Llobregat en el marc de l’operació urbanística que implica el soterrament de les vies de RENFE que ara s’està portant a terme, arribi al Polígon Industrial el Pla, i després a Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts, on connectaria amb l’estació de Quatre Camins, de Ferrocarrils de la Generalitat, ja ha aparegut una nova reivindicació.

En una prova de l’èxit que ha suposat la implantació d’aquest mitjà de transport, ERC, en un comunicat reclama, sense posar-hi data, que el Trambaix arribi en un futur a Corbera de Llobregat, Vallirana, La Palma de Cervelló i Cervelló.

Els regidors i regidores d’ERC en aquests quatre municipis han acordat “treballar per a que el servei de Trambaix arribi fins el sector estratègic de les Caves Rondel”. Expliquen que, tenint present que les quatre poblacions juntes sumen al voltant de 42.000 habitants, allargar la línia T3, que ara acaba a Sant Feliu de Llobregat, és viable econòmicament.

ERC planteja que la darrera parada sigui davant les Caves Rondel. Aquesta parada seria la que donaria servei a Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana ja que quedaria situada entre els quatre municipis. La zona, segons ERC, té la possibilitat de que s’hi faci un gran aparcament de vehicles tenint present que a les Caves Rondel hi ha prevista la instal·lació d’un important centre logístic i, més endavant, d’un gran hipermercat.

Caldrà ara que el Govern de la Generalitat, presidit pel mateix partit que fa la proposta, ERC, comenci a estudiar la possibilitat de que aquesta idea es faci realitat i a definir quants anys trigaria a materialitzar-se, tenint present que el calendari previst per a que el Trambaix pugui travessar Sant Feliu depèn de la finalització de les obres del soterrament de RENFE, que, com a mínim, s’allargaran tres anys més.

El passat mes de maig, la plataforma “Volem el Trambaix”, de la que formen part CCOO, la PTP i la FavBaix, va organitzar una mobilització per a reivindicar la prolongació del Trambaix per Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei, travessant el polígon industrial El Pla. La Plataforma planteja la incorporació de l’execució d’una primera fase d’extensió del tramvia, fins el Pla i Molins de Rei en el nou PDI 2021-2030 i assolir el compliment de l’estudi previst al PDI sobre la prolongació fins l’estació de 4 Camins dels FFCC a Sant Vicenç dels Horts. Està inicialment previst que el Trambaix arribi a Molins de Rei, d’aquí a sis anys, l’any 2028.

Fotografia: Trambaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here