“Estem tan convençuts de la bondat de les nostres idees i de la raonabilitat en la defensa d’aquestes, que estem convençuts que convencerem els altres”. Aquestes paraules del president d’ERC, Oriol Junqueras, exalcalde i veí de Sant Vicenç dels Horts, van servir de pròleg a la reunió que dimecres van mantenir el ministre socialista Félix Bolaños i la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, d’ERC. La trobada va tornar a disparar la tensió entre els dos socis del Govern català, ERC i Junts.

L’expresident Carles Puigdemont, de Junts, va criticar la reunió afirmant que “s’han descongelat unilateralment” les relacions amb el Govern espanyol “per acabar tornant amb les mans buides. Prou”.

Vilagrà havia anunciat que “ el Govern  condiciona la recuperació de les relacions a obtenir garanties” que permetin recuperar la confiança entre els dos executius, però la reunió va obrir la porta a la propera celabració d’una trobada entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès.

Al secretari general de Junts, Jordi Turull, li va faltar temps per acusar als republicans de “blanquejar amb aquesta reunió el govern de Pedro Sánchez i el Catalangate”.  A Turull s’hi han afegit membres del Govern, com el vicepresident Jordi Puigneró o la consellera Victòria Alsina. Le relacions entre ERC i Junts dins l’executiu català són cada vegada més complicades.

Fotografia: El nacional

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here