El Govern de la Generalitat va fer públics aquest dimarts 28 de juny els noms de les persones i entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi d’enguany.

Entre els premiats trobem dues Creus que aniran cap el Baix Llobregat: al grup de Cornellà, Estopa, i al pagès de Sant Boi de Llobregat, Lluís Parés (a la fotografia).

La Generalitat destaca que el reconeixement a Estopa és “per ser el grup català que més discos han venut i per la popularitat de les seves cançons amb temes molt arrelats a la quotidianitat i amb influències del pop, el flamenc i la rumba catalana”. Els germans David i José Muñoz, de Cornellà, van crear el grup l’any 1999 i des de llavors han aconseguit una gran quantitat d’èxits.

De Lluís Parés Ramoneda, pagès, la Generalitat considera que mereix el reconeixement “per la seva contribució i compromís amb la defensa de l’agricultura i del territori en general, i del Parc Agrari del Baix Llobregat en particular”.  Parés, molt conegut al Baix Llobregat i al seu municipi de Sant Boi, va ser un dels fundadors de la Unió de Pagesos. Militant socialista va ser durant un temps regidor d’Agricultura de Sant Boi de Llobregat, en l’època de l’alcalde Xavier Vila. Continua conservant el carnet del partit però es declara molt allunyat de les polítiques del PSOE i el PSC; de fet, ha estat capdavanter de l’oposició a dos projectes avalats o promoguts pel Partit Socialista, perquè afectaven greument al Delta del Llobregat: Eurovegas i l’ampliació de l’aeroport del Prat.

D’entre les altres persones guardonades destaquen l’actriu Carme Elias, el sociolingüista Miquel Strubell, que va morir el març passat, Carme Trilla, economista, i el pallasso Tortell Poltrona. Entre les entitats hi trobem un altre grup musical, la Companyia Elèctrica Dharma, el Gran Teatre del Liceu, l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius  o la farmacèutica Hipra.

Les Creus de Sant Jordi es lliuraran l’11 de juliol al Teatre Monumental de Mataró.

Font: Generalitat de Catalunya

Fotografia. Catalunyapress.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here