Sembla que no són “quatre gats” com havia afirmat l’alcalde de Cornellà, el socialista Antoni Balmón. Prop de 400 persones es van concentrar davant l’Ajuntament de la ciutat reclamant l’aturada de l’ARE Ribera Salines, aquest dimecres 29 de juny. El Pla urbanístic preveu la construcció de 2.500 pisos a l’últim espai verd i agrícola del municipi.

Coincidint amb el ple municipal de juny, la Plataforma Ribera- Salines va aconseguir aplegar a entitats i particulars que van donar suport al manifest que el moviment veïnal va fer públic el passat mes de febrer.

La concentració, que va transcórrer sense cap incident, va comptar amb parlaments de SOS Llobregat i l’Hospitalet, Unió de Pagesos de Catalunya i la PAH de Cornellà.

La Unió de Pagesos va recordar que el Parc Agrari és una peça clau en l’equilibri territorial i ambiental del delta del Llobregat.  La PAH va reafirmar el seu suport a la Plataforma, ja que el pla urbanístic no dona resposta a les necessitats de la població de Cornellà. SOS Llobregat i l’Hospitalet va parlar en clau comarcal recordant els efectes de l’urbanisme en el territori del Baix Llobregat.

La Plataforma va tancar la ronda d’intervencions amb una crida a la ciutadania a exigir als poders públics l’aturada del pla urbanístic i la protecció des espais verds com a patrimoni del poble.

Font i fotografia: Plataforma Ribera-Salines

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here