El 72’34 % dels treballadors i treballadores de SEAT afiliats a CCOO i UGT van donar el seu vistiplau el passat dimecres, 29 de juny, al preacord del nou conveni col·lectiu signat pels dos sindicats majoritaris i l’empresa.

Els secretaris generals d’UGT i Comissions, Matías Carnero i Rafa Guerrero, ho van explicar en declaracions després del recompte de vots del referéndum celebrat entre els seus afiliats i afiliades.

7.091 treballadors han aprovat el preacord, mentre que 2.576 ( el 26’78 %) hi han votat en contra, i 117  han votat en blanc;  hi ha hagut 18 vots nuls.

Els dos representants sindicals han lamentat que només hagin pogut votar els prop d’11.000 afiliats als dos sindicats i no la plantilla sencera de 15.000 empleats , per la negativa del sindicat CGT de vincular el resultat final al preacord. Tots dos han posat en valor la unitat d’acció dels dos sindicats, de la que es va desvincular la CGT. Guerrero ha considerat que han sabut “ sobreposar l’interès col·lectiu als interesso particulars”, mentre que Carnero ha assegurat que aquest preacord “marcarà història. És la primera pedra de l’electrificació de la fàbrica”.

Està previst que l’acord definitiu se signi en les properes setmanes, una vegada es redacti el text i es publiqui al BOE.

Font i fotografia: Catalunyapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here