A finals de 1974 l’Ajuntament de Gavà va adquirir l’escultura denominada La Mare (a la fotografia), de l’artista Eulàlia Fàbregas de Sentmenat ( Barcelona, 1906 / Esplugues de Llobregat, 1992). L’obra, d’un valor escultòric important, fou instal·lada el 1976 al renovat Parc de l’American Lake, on hi va romandre fins els anys 90, quan es va retirar de la via pública perquè era constantment vandalitzada.

El 2017, el grup municipal d’ERC-Gavà va fer un prec al Ple municipal demanant que fos de nou exposada al públic, proposant que s’instal·lés al jardí de la biblioteca Josep Soler Vidal, on podria ser contemplada i alhora estar protegida.

L’any 2018, davant la inacció del govern municipal del PSC, el grup d’ERC va considerar que hi havia indicis de que l’Ajuntament havia perdut l’escultura, fet que l’equip de govern socialista va acabar reconeixent.

Gràcies a la col·laboració ciutadana es va descobrir que l’escultura La Mare es trobava en relatiu bon estat en un jardí particular al municipi d’Olesa de Bonesvalls.

Davant aquesta surrealista situació, ERC demana al govern que encapçala l’alcaldessa socialista Gemma Badia, que emprengui les mesures legals pertinents per recuperar l’escultura La Mare, atès que  l’Ajuntament de Gavà n’és el propietari legítim, que es facin les investigacions pertinents per tal d’esbrinar com pot ser que una peça del patrimoni municipal acabi en un jardí particular i que s’estableixin els protocols necessaris per tal que un escàndol tant vergonyós com aquest no torni a passar.

Font i fotografia: ERC-Gavà

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here