La feina de preservació del Delta del Llobregat produeix fruits, encara que sigui lentament. El Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, del que María José Albadalejo, n’és la gerent, informa que el Corriol camanegre comença a recuperar la seva presència al Delta arran de les mesures de protecció dels hàbitats naturals.

Enguany, ha augmentat lleugerament la població reproductora d’aquesta au, que fa la posta d’ous (a la fotografia) entre la primavera i l’estiu. El Consorci ha detectat enguany 14 parelles reproductores, front a les 10 de la temporada passada. Tots els nius han estat localitzats a les platges protegides del litoral del Prat, entre les desembocadures del riu i l’estany de la Ricarda.

Els censos d’aus apunten a la consolidació de la recuperació de l’espècie al Delta des de fa cinc anys. La seva presència a la zona havia seguit una tendència a la baixa des dels anys 80 del segle XX, arran de l’ampliació d’infraestructures a l’entorn i l’increment dels usos socials del litoral.

El Corriol camanegre ( Charadrius alexandrius), espècie emblemàtica del litoral del Delta, és un petit ocell, catalogat com a vulnerable, limícola estival associat als ambients litorals , que viu i cria a les platges, on troba aliment i tranquil·litat.

La bona tasca del Consorci, implantant mesures de protecció i gestió de l’hàbitat, està aconseguint l’increment de la població reproductora de l’espècie i la seva lenta, però progressiva, recuperació. Tot i això, el Consorci  recorda que “continua sent un repte de futur que el Corriol camanegre torni a colonitzar progressivament altres platges naturals on havia nidificat el passat”.

Font i fotografia: Consorci per a la Protecció i Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here